Creëer een oase

Creëer een oase

Hoe maak je van je huis een oase? Je wilt dat je huis een plek is om tot rust te komen. Een plek waar je je kunt opladen voor morgen. Ontspanning en comfort moeten op nummer één staan. Als jij je thuis goed voelt zal dat zeker ook op het werk te merken zijn.

Bijkomen en opladen

Ten eerste is het belangrijk om goede meubels te hebben. Als je thuiskomt na een lange dag wil je het liefst zo snel mogelijk op de bank neerploffen. Even een moment bijkomen voordat er gekookt moet worden. Om je huiskamer zo sereen mogelijk in te richten maak je het beste gebruik van lichtgekleurde meubels. Wit en crème zullen je ogen niet overprikkelen en zorgen voor een schone en open uitstraling. Als je weinig of kleine ramen hebt, zet je daar niks voor of in het kozijn. Zo komt er maximaal zonlicht binnen.

Niet te veel afleiding

De vloer en muren verdienen ook wat aandacht. Een schone vloer geeft ook rust. Zorg dat de vloer niet vol staat met spullen en probeer overal een plekje voor te vinden. Dan wordt schoonmaken ook niet zo een megaklus! De muren heb je het liefst in een effen kleur bewerkt. Behang met bloemenprint is hartstikke leuk, maar kan erg vermoeiend zijn om lang naar de kijken! Een neutrale muur is dus de beste optie. Probeer eens een betonlook muur stucen. Dit is in veel kleuren verkrijgbaar, en je kiest zelf de afwerking. Helemaal glad doe je met een schuurmachine, heb je liever nog een beetje reliëf dan is dat prima toe te voegen.

 

Nog een bijkomend voordeel van een betonlook muur stucen is dat het wat karakter in de ruimte brengt zonder te veel aandacht op te eisen. Visueel gezien is het ideaal als een accentmuur, zeker als je een mooie donkere kleur kiest. Een betonlook muur stucen is gelukkig ook makkelijk en snel gedaan. Even heen en weer naar de bouwmarkt en binnen een weekje zit het erop.