Een minilening voor acute geldnood

Voor kleinere leenbedragen regel je zo een minilening. Zonder naar de bank te moeten. Of naar familie of vrienden. Gewoon vanuit huis en online. Microkredieten of minileningen zijn leningen voor kleinere geldbedragen. Als je (een paar) honderd tot (een paar) duizend euro nodig hebt kan je eenvoudig een minilening aanvragen. De site www.kleinbedraglenen.nl geeft informatie over aanbieders, voorwaarden, bedragen en looptijden. Er is een controlerende instantie, de AFM of Autoriteit Financiële Markten waar ook informatie verstrekt wordt over minileningen. Minileningen worden vaak aangegaan voor kleinere bedragen tussen de 100 en 1500 euro, maar meer of minder is ook mogelijk.

Waar moet je zijn?

Een nadeel van lenen is de toetsing door het Bureau Kredietregistratie in Tiel. Zo wordt lenen vaak trager en moeilijker. Er zijn kredietverstrekkers die zo’n BKR check overslaan, zoals Ferratum. Maar je moet dan wel een ander soort zekerheid geven. Je moet dan regelen dat familie of vrienden borg willen staan voor de lening. Bij Ferratum kan je bedragen tussen 100 en 1500 euro lenen en bij andere bedrijven zoals Geldshop ook wel hogere bedragen. Daarnaast kan je ook een aanvraag voor een kleine sociale lening doen bij de gemeentelijke kredietbank voor een kleinere lening. Op de website www.kleinbedraglenen.nl staan verschillende kredietverstrekkers en hun voorwaarden genoemd.

De maand duurt nog even

Wat doe je als de koelkast het niet meer doet? De TV ermee ophoudt? Jouw fiets door een ander is meegenomen? Je binnenkort een sollicitatiegesprek hebt en snel een colbertje of schoenen nodig hebt? En er geen goede colbertjes meer in de kast hangen. En de kinderen willen schaatsen maar de schaatsen van twee jaar geleden niet meer passen. Je hebt snel extra geld nodig en je wilt 200 euro of meer lenen. Je kunt dan kiezen voor een minilening van een paar honderd euro. Dat is een praktische oplossing als jouw salaris nog even niet gestort wordt. Je kan dan snel een minilening aanvragen. En je kunt nog sneller een lening aanvragen. Een spoedlening vraag je binnen 24 uur aan. Minileningen los je ook snel weer af want er gelden zeer korte looptijden van enkele weken. Daarna ga je wel (veel) meer rente betalen. Houd daar dus rekening mee.