Een website maken voor je bedrijf? Hier moet je aan denken

Een website is eigenlijk voor elk bedrijf van belang. Door online actief te zijn, ben je sneller te vinden door klanten. Een hogere vindbaarheid kan ervoor zorgen dat je meer verkoopt van jouw product of dienst én dat je daardoor maandelijks een hogere omzet behaald. Om een website te maken voor jouw bedrijf moet je over een aantal dingen nadenken. Zo is de lay-out belangrijk, een unieke naam, de seo moet op orde zijn en je hebt de juiste software nodig om de website optimaal te laten werken. In dit artikel zullen deze onderdelen van het bouwen van een website aan bod komen. Daardoor kan je hopelijk na het lezen van dit artikel zelf beginnen met het bouwen van een website voor jouw bedrijf!

Voordat de verschillende onderdelen worden uitgelegd en toegelicht is het natuurlijk altijd mogelijk om het bouwen van jouw website uit te besteden. Er zijn genoeg marketingbureaus die dit op een professionele manier kunnen doen. Dit kost natuurlijk wel geld, daarom gaat het in dit artikel over het ´zelf bouwen´ van je website. Dit is een stuk voordeliger en dus een betere keuze voor een beginnend bedrijf.

Doel van de website

Voordat jij begint aan het bouwen van een website is het belangrijk dat je vaststeld wat het doel wordt van deze website. Wil je producten verkopen of een dienst aanbieden? Is de website bedoeld om loyale klanten te trekken of wil je alleen zoveel mogelijk bezoekers trekken? Dit zijn allemaal dingen waar je vooraf over na moet denken. Zie het als de inrichting van jouw woonkamer. Je gaat niet zomaar allerlei dure meubels kopen zonder er een mooi geheel van te maken. Je moet dus eerst bedenken welke kleuren en stoffen bij elkaar passen. Dit is ook zo bij het bouwen van een website.

De naam

Nadat je hebt bedacht wat het doel wordt van de website moet jij je kunnen onderscheiden van de concurrenten. Er zijn natuurlijk talloze websites en er zijn dus ook websites die dezelfde dienst aanbieden of hetzelfde product verkopen. Van deze websites  :kan jij je onderscheiden door een pakkende en unieke naam te bedenken. De spelling moet simpel zijn en de naam moet makkelijk te onthouden zijn. Zo zorg je ervoor dat consumenten jouw website makkelijk vinden.

Heb je de naam bedacht? Dan ben je er nog niet! Een website moet namelijk een unieke domeinnaam hebben. Je moet dus kijken of de naam die jij hebt uitgekozen niet al in gebruik is. Hier zijn verschillende websites voor. Is jouw naam niet in gebruik? Dan kun je het domein registreren. Jouw website kan nu ontworpen worden!

Website bouwen

Je hebt de naam bedacht en ook al een globaal beeld van hoe de website eruit moet komen te zien. Nu kun je de website in elkaar zetten. Op internet zijn allerlei tutorials te vinden. Je moet namelijk de juiste software en beveiligingen installeren voor een goed werkende site.

Om de website helemaal eigen te maken is WordPress hosting een hele goede optie. Met WordPress kun je de website helemaal customizen naar jouw smaak. Ook zorg je er zo voor dat je een unieke website creëert.