Fabius is de grootste aanbieder van MBO opleidingen

In Nederland hebben honderdduizenden mensen een administratieve of boekhoudkundige kantoorbaan. Een groot deel van die banen bestaat uit werk op MBO niveau. Fabius biedt al 30 jaar opleidingen aan op dat niveau. Typische kantoorbanen zijn telefoniste / receptioniste, administratief medewerker, medewerker klantenservice en medewerker van een contactcenter. Voor al die banen heeft Fabius geschikte opleidingen. Wie liever een baan heeft in de boekhouding kan kiezen voor MBO opleidingen als Praktijkdiploma Boekhouden, Basiskennis Boekhouden of Basiskennis Calculatie. Oud-cursisten zijn enthousiast over de opleidingen. De meesten hebben door hun diploma een baan hebben gevonden. Er zijn ook de nodige vriendschappen tussen de cursisten ontstaan.

Fabius biedt cursussen aan in het hele land

Het volgen van een opleiding bij Fabius gebeurt altijd in lessen die drie uur duren. Bij de meeste opleidingen wordt één les per week gegeven. De cursisten kunnen kiezen of ze zo’n les willen volgen in de ochtend of op een avond. Bij vrijwel elke opleiding wordt er huiswerk meegegeven. De meeste cursisten besteden daaraan ongeveer een dagdeel per week. De opleidingen worden gegeven in heel Nederland. Fabius heeft inmiddels de beschikking over meer dan 50 leslocaties. Die liggen doorgaans op centrale plekken en zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Goede begeleiding in kleine klassen

Bij de opleidingen van Fabius worden de klassen klein gehouden. Een enkele keer krijgt een cursist privéles. De docenten zijn door de kleine klassen in de gelegenheid om iedereen voldoende aandacht te geven. Dat levert uitstekende resultaten op, want door een goede begeleiding en intensieve examentrainingen is het slagingspercentage bij Fabius erg hoog. Bij de opleiding telefoniste / baliemedewerker ligt dat zelfs boven de 90%. Elke opleiding van Fabius wordt afgesloten met een examen. De cursisten krijgen daarvoor een certificaat (bij de korte cursussen) en één of meer diploma’s per opleiding.