Hoe pak je jouw pakketten op de juiste manier in?

Als je als consument af en toe een pakketje retour stuurt, maar je je waarschijnlijk niet zo druk om het inpakken. Als bedrijf wil je echter wel dat je producten goed en mooi verpakt bij de klant. Hoe zorg je er nu voor dat jouw pakketten goed ingepakt zijn? Heb je hiervoor apparaten nodig zoals een dozensluitmachine en een palletwikkelaar? In dit artikel geven we je vier tips.

1. Kies voor stevige dozen


Om je producten zo goed mogelijk te beschermen is het natuurlijk belangrijk om te kiezen voor stevige dozen. Zorg er ook voor dat de dozen in ieder geval zo groot zijn dat er nog een beetje ruimte tussen de producten en de doos overblijft. Het is natuurlijk helemaal leuk als je je logo op deze dozen laat bedrukken.

2. Vul op met noppenfolie of extra papier

Het is altijd aan te raden om noppenfolie of extra papier in de doos te stoppen voor extra bescherming. Verzend je meerdere producten in één pakket? Wikkel dan elk product in folie of papier.

3. Koop een dozensluitmachine

Met de hand met wat tape inpakken is sowieso niet ideaal. je kunt hiervoor dan beter een pistoolafroller gebruiken. Een dozensluitmachine is nog een betere keuze. Je pakketten worden hiermee veel sneller en mooier verpakt!palletwikkelaar
4. Koop een palletwikkelaar

Een palletwikkelaar is vaak niet nodig, maar wel als je veel pakketten tegelijk via een palletzending verzendt. De vervoerder vereist dan vaak dat de pallet is omwikkelt met plastic folie. Een palletwikkelaar maakt het omwikkelen een stuk makkelijker.