In de schuldsanering terecht komen, niet zo negatief als je denkt

Schuldsanering wordt vaak in één adem genoemd met negatieve associaties. Het is ook niet leuk om daar je toevlucht toe te moeten zoeken. Echter, als het traject ten einde is, kijk je er wellicht met andere ogen naar. Dan ben je jezelf dankbaar dat je op tijd aan de bel hebt getrokken.

 

Je bedrijf verkeert in zwaar weer, grijp op tijd in

Wanneer het verminderd binnen komen van de orders te lang aanhoudt, kan het zeer nadelige effecten hebben op je omzet. Zeker als je niet weet wanneer er weer verbetering in gaat komen. Rekeningen van vaste lasten kunnen wellicht niet meer betaald worden en als het van kwaad tot erger wordt, riskeer je afgesloten te worden van water en licht. Zie het als een sneeuwbaleffect: het begint klein, maar het grijpt steeds feller om zich heen. Totdat je er zelf door wordt meegesleurd omdat je bijvoorbeeld na uitzetting met je gezin op straat komt te staan. Zo ver wil je het niet laten komen Nu er nog wat geld voorhanden is, kun je ervoor zorgen dat je bedrijf er weer bovenop komt.

 

Goede begeleiding

De adviseurs van Oxyz staan je op verschillende manieren bij. Ze luisteren naar je en zorgen ervoor dat jij niet meer belast wordt met het te woord staan van schuldeisers en incassobureaus. Door middel van spaarsanering of een BBZ-krediet dat via de gemeente loopt, worden jouw financiën dekkend afgewerkt. De grootste schuldeisers worden ingelicht. Zij zullen jou iets soepeler tegemoet treden nu ze weten dat je een schuldhulpverlener hebt aangenomen om orde op zaken te stellen. Wellicht geven ze je uitstel van betaling. Jijzelf hebt daardoor weer meer tijd om je bedrijf weer uit het dal te krijgen. Samen met je team sta je er wat positiever in en ga je weer met frisse moed aan de slag. Positiviteit werkt aanstekelijk: klanten zullen sneller met een bedrijf in zee gaan dat levenslust uitstraalt dan met mensen die er met hun gedachten niet bij zijn.