Laat oud ijzer niet liggen!

Metaal inleverenIJzer is een metaal die veel voorkomt op verschillende bedrijven. Vaak wordt het even gebruikt en daarna blijft het weken of zelfs maanden liggen. Nu is dat natuurlijk niet de bedoeling, want jij kunt veel meer met dat ijzer dan jij denkt Het heeft namelijk nog een waarde en jij kunt er dus nog een aardig bedrag voor krijgen. Dat is dan ook zeker een reden dat jij het oude ijzer moet verzamelen en verkopen. Je moet dan ook eerlijk met jezelf zijn en verkopen wat je niet meer gaat gebruiken. Het verkopen brengt dan ook een hele hoop voordelen met zich mee.

Inleveren

Je komt op verschillende manieren van je oud ijzer af. Nu kun je ervoor kiezen om het te laten liggen op het terrein, maar dat is niet de bedoeling en het neemt ruimte in beslag. Het is dan beter om het naar een stort te brengen. Hier krijg je alleen geen geld voor en dat is zonde. Daarnaast kun je het laten ophalen of naar een bedrijf brengen. Het ophalen gebeurt door middel van containers. Deze containers komen bij jou op het terrein staan. Je kunt de containers vaak gratis gebruiken en ze worden dan ook weer gratis opgehaald. Jij verliest er dus helemaal geen geld aan. Verder is het ook een stuk handiger, want jij bent geen tijd kwijt aan het inleveren van de containers. Ook kun jij voor verschillende metalen een container laten plaatsen.

Prijs

De prijs van oud ijzer en andere metalen wordt bepaald per soort, waar het is in verwerkt en hoeveel het weegt. Ook komt er een heel stuk vraag en aanbod bij kijken, maar dat is natuurlijk logisch. Een nadeel van het verkopen van de metalen is dat niet alles een hoge waarde heeft. IJzer is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan koper en daarom krijg jij er ook minder voor per kilo. De prijs van een stuk metaal wordt internationaal bepaald en het wordt dan ook goed in de gaten gehouden zodat jij altijd een eerlijke prijs krijgt voor het metaal. Nu kunnen sommige bedrijven wel meer bieden voor het metaal, maar er is altijd een minimum waar zij aan moeten voldoen. 

Waarom?

Wanneer jij je schroot verkoopt krijg je er geld voor. Helaas heeft oud ijzer geen hoge waarde, maar dan nog is het verstandig om het te verkopen. Het wordt namelijk gerecycled. Natuurlijk zit er veel ijzer in de bodem, maar recyclen is beter voor het milieu dan er naar laten graven. Naast dat je dus een steentje bijdraagt aan een schoner milieu krijg je er geld voor. Beide samen is mooi meegenomen en zeker de moeite waard. Wellicht motiveer je er andere bedrijven er ook mee om hun schroot te verkopen.