Landschapsarchitectuur in de stad

Natuurontwikkeling in een woonwijk of stad is niet zomaar een kwestie van aanleggen. Je krijgt te maken met een hoog niveau van landschapsarchitectuur. Het gaat vooral om het vinden van de balans tussen menselijk gebruik en natuurlijke processen. Hiervoor heb je de expertise nodig van een ervaren bedrijf. Bij BTL kun je terecht voor advies over landschapsarchitectuur, maar ook voor concrete plannen op dit gebied. De landschapsarchitecten van BTL kijken naar de bodem, maar ook naar het gebruik en eventueel bestaande patronen. Op basis hiervan wordt een plan samengesteld, met de hulp van ecologen. 

Er wordt niet zomaar een plant of boom geplaatst. Alles gaat met de nodige precisie; een landschapsplan werkt alleen wanneer alles op de juiste plek staat. Bij landschapsarchitectuur gaat het om het vinden van de balans, maar ook om het gebruik van duidelijke lijnen en vormen. Er is ook een mogelijkheid om bijzondere toepassingen toe te voegen aan een ontwerp. De architecten van BTL zoeken naar een manier om jouw plan te realiseren, zonder dat dit afbreuk doet aan de beleving van de buitenruimte en de balans tussen menselijk gebruik en natuurlijke processen.

Meebewegen met de veranderende landschapsarchitectuur

Het doel van BTL is om een aantrekkelijke woon- en werkomgeving te creëren, met een duurzaam ontwerp dat door de jaren heen de kracht behoudt. Zo wordt gekeken naar de waarde van groen in een stad en de veranderende maatschappelijke eisen. Verder speelt ook infrastructuur een belangrijke rol binnen de landschapsarchitectuur. Meer groen in de stad? Ontdek de mogelijkheden met BTL.