Vandaag meer over het halen van een aanhanger rijbewijs

rijschool

aanhanger rijbewijsHet topic van vandaag zal gaan over het behalen van een aanhanger rijbewijs. Zelf heb ik dit namelijk recentelijk gedaan dus kan ik hier wel het een ander over vertellen. Ik hoop dan ook jullie te voorzien van goede informatie zodat jullie er ook daadwerkelijk iets aan hebben. 

Allereerst wil ik jullie graag iets meer vertellen over de rijschool waarbij ik dit gedaan heb. De naam hiervan is Wesseldijk. In mijn regio zijn hun dan ook echt een begrip. Zij bieden hun diensten dan ook aan zowel zakelijke als particulieren bestuurders. Dit maakt hun dan ook zo goed naar mijn mening. Zij hebben namelijk alles in huis en je kunt hier veel verschillende cursussen volgen. Zo hebben zij op zakelijk gebied het volgende te bieden:

Weer terug naar de aanhanger

Zoals jullie zelf ook wel in kunnen beelden komt er bij het besturen van een aanhanger het een en ander bij kijken. Allereerst moet je natuurlijk een aanhanger rijbewijs hebben. Daarnaast mag ledig gewicht en het laadvermogen van de auto plus aanhangwagen niet meer dan 4250 kilo bedragen. Ook mag de aanhangwagen (inclusief lading) niet zwaarder zijn dan het trekkende voertuig. Een uitzondering: als op het kentekenbewijs van jouw auto staat dat deze een zwaardere aanhanger met dergelijk gewicht kan trekken, is rijbewijs BE voldoende.

rijschool

Nu kan het voorkomen dat dit verhaal nog steeds niet helemaal duidelijk is. Voor meer informatie kun je dan ook terecht bij verkeersschoolwesseldijk.nl.