Waarom ik VDH Safes gebruik voor mijn spaargeld

Allemaal hebben we wel wat spaargeld achter de hand. Ik kies voor VDH Safes in plaats van een spaarrekening bij een bank. Voor mij heeft dit een aantal voordelen. Ten eerste vind ik het erg prettig om altijd wat geld achter de hand te hebben. Noem mij ouderwets, maar ergens zit het me toch niet helemaal lekker dat al mijn geld een stukje code is bij een bank. Met al die verhalen die ik hoor over online websites waar op ingebroken wordt, vind ik het fijn het geld in fysieke vorm te hebben. Natuurlijk weet ik dat de kans klein is dat een bank gehackt wordt. De kans dat een kluis die bij je thuis staat gekraakt wordt lijkt nog veel kleiner.

Rente

Vroeger liep je daardoor een heleboel rente mis. Geld wat in een kluis lag lag in die kluis langzaam minder waard te worden. Doordat de rente tegenwoordig dichter bij de nul dan de één ligt, valt dit argument weg. Wat je ervoor terugkrijgt is dat je je geld altijd bij de hand hebt.

Binnen handbereik

Ik heb bijvoorbeeld wel eens gehad dat ik graag wat wilde kopen, maar mijn pinpas niet werkte. Via internetbankieren is dit tegenwoordig snel op te lossen, alleen vervelend is het wel. Daar sta je dan in de winkel met je nieuwe aankoop. Vooral vervelend bij bijvoorbeeld het betalen van de rekening bij een restaurant. Contant geld daarentegen werkt altijd.

Goedkoop

Het enige nadeel is dat kluizen vrij duur zijn. Door het brede assortiment aan tweedehands kluizen bij het bovengenoemde bedrijf kon ik goedkoop aan een kluis komen. Zo had ik het geld minstens zo veilig thuis staan, altijd binnen handbereik en zonder zorgen dat het door hacking morgen verdwenen zou zijn.