Wat is zoekmachine optimalisatie seo?

zoekmachine optimalisatie seo

Een van de kenmerken van Online Marketing is seo, seo is een woord wat vaak gebruikt wordt en de afgelopen jaren dan ook steeds populairder aan het worden is. Seo is dan ook een verzamelnaam voor een hoop verschillende diensten, met seo wordt eigenlijk alles bedoeld wat te maken heeft met het beter vindbaar worden online via een zoekmachine zoals bijvoorbeeld google. Wanneer je namelijk zoekt naar een bepaalde opdracht zoals sportschool Arnhem zie je en hoop verschillende bedrijven en sportscholen, wanneer je hogerop in zo’n zoekopdracht wilt komen kan dit aan de hand van seo. Seo staat voor search engine optimization, wanneer je dus gaat werken aan zoekmachine optimalisatie seo ga je als het ware de website optimaliseren zodat google jou een betere ranking geeft. Deze ranking bevat alles rondom seo en via deze ranking bepaald google dan ook welke websites op de 1e pagina komen van een zoekopdracht.

Waarom is dit belangrijk?

Wanneer iemand opzoek is naar iets is de kans groot dat ze dit even googelen, toch zie je niet vaak dat mensen naar de 2e pagina op een zoekopdracht gaan. Wanneer je kijkt naar het aantal kliks op een zoekopdracht zie je dan ook dat na de 1e pagina er bijna niet op geklikt wordt. Hierdoor is het dan ook belangrijk voor bedrijven dat ze op deze eerste pagina komen. Hierdoor is zoekmachine optimalisatie seo dan ook zo populair aan het worden aangezien er steeds meer bedrijven en webshops komen en de concurrentie op het online gebied alleen maar groter aan het worden is. Door de groei in concurrentie is het dan ook alleen maar belangrijk dat je als bedrijf actief bezig bent aan seo aangezien je anders niet of nauwelijks vindbaar bent voor potentiële klanten. 

Wat valt er onder seo?

Er vallen een hoop dingen onder zoekmachine optimalisatie seo, je kan het voornamelijk indelen in 2 onderdelen. Zo heb je on page seo maar ook off page seo. Zoals de naam het misschien al een beetje weggeeft heeft het te maken of het op de website zelf is of buiten de website, bij on page seo gaat het voornamelijk over technische aspecten en seo vriendelijk maken. Bij off page seo wordt er vaak gewerkt aan het creëren van externe links, dit wordt ook wel linkbuilding genoemd. 

Hoe pak je dit aan? 

Je kan er voor kiezen zoekmachine optimalisatie seo zelf aan te pakken dit kost wel wat tijd en waarschijnlijk moet je ook veel dingen gaan leren. Ook het onderhoud moet je dan zelf doen. Je kan er ook voor kiezen het hele proces volledig uit te besteden. In dat geval doen andere mensen dit en hoef je er zelf weinig tijd in te steken.