Wat zijn de voordelen van een creditcard voor jouw bedrijf?

Ben je zelfstandig ondernemer en houd je ervan om privé en zakelijk gescheiden te houden? Dan is het verstandig om een zakelijke bankrekening af te sluiten met bijvoorbeeld een creditcard. Hierdoor houd je je inkomsten en uitgaven gescheiden en kom je ook niet aan het geld wat je eigenlijk in je bedrijf wilt investeren. Naast deze voordelen biedt een creditcard nog veel meer voordelen voor jouw bedrijf. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Verzekerd

Wanneer je met een creditcard iets via internet bij een willekeurige webshop besteld, is het verzekerd. Dit is natuurlijk fijn, maar voor sommige dure inkopen en dus kostbare investeringen ook noodzakelijk. Als de bestelde producten dan vervolgens niet geleverd worden en de leverancier reageert ook nergens meer, ben je tenminste verzekerd en krijg je je geld terug. Dit is voornamelijk belangrijk wanneer je grote investeringen doet en zo niet de kans loopt om je geld kwijt te raken. Daarnaast is het bij kleine of goedkopere aankopen natuurlijk ook fijn dat alles verzekerd is.

Handig

Als je gebruik maakt van een creditcard bij al je zakelijke aankopen en dus ook je inkopen, heb je direct alles in één overzicht staan. Dit is erg makkelijk als je belastingaangifte moet doen. Je hebt dus geen last meer van bonnetjes bij elkaar zoeken en vervolgens alles noteren. Dit overzicht is daarnaast ook nog eens handig voor inzicht in je kosten. Zo weet je precies wat je elke maand waaraan kwijt bent en kun je misschien op zoek gaan naar goedkopere mogelijkheden of bezuinigen op bepaalde elementen als dit nodig mocht zijn.

Daarnaast zijn de kosten die je maakt voor je eventuele zakelijke rekening en creditcard aftrekbaar. Hierdoor is het aanschaffen van een creditcard extra voordelig als je een eigen bedrijf hebt.

Kortom, een creditcard heeft verschillende voordelen voor jouw bedrijf. Wacht dan ook niet te lang met een creditcard aanschaffen, want het scheelt je veel werk én risico.