WiFi is een onmisbaar element bij ons op de bedrijfsvloer

WiFi

Vrijwel ieder bedrijf biedt haar werknemers de mogelijkheid om gebruik te maken van WiFi op de werkvloer. Daarbij zijn de openbare WiFi-netwerken niet meer uit het centrum van de grote steden als Amsterdam, Den Haag en Rotterdam weg te denken. De komst van deze netwerken heeft flexwerken, een van de trends uit de afgelopen jaren, steeds gemakkelijker gemaakt. Onder het genot van een kop koffie op een terrasje in het centrum nog wat documenten downloaden of versturen, uw mail checken, enzovoorts. Ook binnen organisaties zelf wint flexwerken aan populariteit, waardoor WiFi onmisbaar geworden is.

Draadloos

Voordelen van het gebruik van WiFi

Het voornaamste voordeel aan het gebruik van WiFi op de werkvloer, is dat medewerkers niet langer aan een ethernetkabel vastzitten. Voorheen moest een laptop of desktopcomputer aan een ethernetkabel worden gekoppeld, om internet te kunnen gebruiken. Tegenwoordig is dit makkelijker! Dit zorgt er tegelijkertijd voor, dat een werknemer niet langer een vaste werkplek nodig heeft. Steeds meer bedrijven kiezen voor lange tafels met voldoende stopcontacten, waaraan medewerkers kunnen werken. Zij hebben hierdoor geen eigen kantoor meer, wat ruimte en kosten bespaart voor organisaties. Maakt u al gebruik van flexplekken op de werkvloer?

Beveiliging

WiFi-netwerken binnen uw bedrijfspand laten aanleggen

Zelf WiFi-netwerken aansluiten kan een hele opgave zijn. Het opzetten van een WiFi-netwerk op de werkvloer is immers niet te vergelijken, met het WiFi-netwerk wat u thuis gebruikt. Reden genoeg om hier een professionele organisatie voor in te schakelen! Zij kunnen u helpen bij het opzetten en correct beveiligen van deze netwerken. Ook kunnen zij u adviseren over de exacte mogelijkheden die u heeft. Wilt u bijvoorbeeld apparaten, zoals printers, op de WiFi aan kunnen sluiten? Wilt u naast een gesloten netwerk voor uw medewerkers wellicht ook een WiFi-netwerk voor gasten? Enzovoorts. Een goede beveiliging en inrichting van uw netwerken is essentieel.