Ondernemer? Een SLIM subsidie zou voor u de uitweg kunnen zijn!

Webdesign Tilburg

Ben jij een ondernemer? Heb je dan al eens gehoord van de SLIM subsidie? Een slim subsidie, wat staat voor ‘Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in MKB-ondernemingen’ en welke wordt afgegeven door het kabinet, is (inderdaad) in de basis speciaal bedoeld voor midden,- en kleinbedrijf ondernemingen die zich willen ontwikkelen in het ondernemerschap en een leerzame werkomgeving willen creëren tegenover hun personeel, maar tegenwoordig is het ook voor grotere bedrijven, zoals bij de horeca of andere bedrijven met een hoger aantal personeelsleden, mogelijk de subsidie aan te vragen. De SLIM subsidie kan tevens gebruikt worden voor de ontwikkeling van individuele personeelsleden.

 

Bent u benieuwd van waaruit de gedachte is ontstaan om een SLIM subsidie uit te keren aan ondernemers? Het kabinet zag steeds vaker dat het voor, voornamelijk, de kleinere bedrijven moeilijk is om met nieuwe ontwikkelingen of veranderende trends om te gaan, deze zich toe te eigenen en deze met het beschikbare budget uit de onderneming te verwerken en toe te passen in het bedrijf. Hierbij spreken we voornamelijk over nieuwe kennis en het toepassen van opkomende trends die een verschil zouden kunnen maken in de toekomst van uw bedrijf. Het beginsel ligt hierbij in het heropleiden van of het aanbieden van cursussen aan uw huidige personeel of de toekomstige werknemer, maar niet voor elke werkgever is dit zo vanzelfsprekend. Met de SLIM subsidie hoopt het Kabinet u hierbij te kunnen helpen en zo de economie te kunnen versterken.

 

Een SLIM subsidie aanvragen kan meerdere keren per bedrijf worden gedaan, tenzij het om andere projecten zal gaan. Twee keer een subsidie ontvangen voor hetzelfde initiatief is in dit geval niet toegestaan. Ook zult u voor de start van een initiatief een plan moeten aanleveren, welke gekeurd zal worden alvorens u de subsidie kunt ontvangen.

 

Wilt u meer weten over deze subsidie of andere mogelijkheden voor het verkrijgen van een subsidie als ondernemer? Neem dan eens een kijkje op de website van Leap.nl.