3 tips bij het afsluiten van een brandverzekering

Als je een eigen huis hebt, is het verstandig om dit zo goed mogelijk te verzekeren. Dat komt doordat er ook als je je woning goed onderhoudt problemen kunnen ontstaan waar je zelf geen invloed op hebt. Wanneer je bijvoorbeeld te maken krijgt met een woningbrand, is het extra vervelend als je hier niet voor verzekerd bent. Daarom is het slim om een brandverzekering af te sluiten. Je moet er dan wel voor zorgen dat dit een brandverzekering is die goed bij jou en je woning past. Dit zijn 3 tips die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste brandverzekering.

Combineer verschillende verzekeringen

Mensen die op zoek zijn naar een goedkope brandverzekering kunnen eens kijken of het voor hen mogelijk is om deze te combineren met een andere verzekering die zij al hebben afgesloten. Je moet dan eens goed gaan nadenken over welke verzekeringen je op dit moment al hebt en of het misschien mogelijk is om deze te combineren met een brandverzekering. Als dit wel mogelijk is, kan dit je maandelijks een hoop geld schelen. Daarom is het slim om altijd eerst te kijken naar de mogelijkheid om meerdere verzekeringen met elkaar te combineren. Het is dan wel belangrijk dat je deze verzekeringen bij dezelfde verzekeraar moet afsluiten aangezien het anders niet mogelijk is om hier korting op te krijgen.

Denk goed na over je eigen risico

Het is bij een verzekering normaal gesproken zo dat je een bepaald bedrag eigen risico hebt. Dit wil zeggen dat je alle schade tot dit bedrag zelf moet betalen. Je wilt natuurlijk het liefst dat alle schade die je lijdt wanneer er brand in je woning uitbreekt vergoedt wordt, maar als je eens goed kijkt naar de voor- en nadelen van het hebben van een eigen risico, kom je erachter dat het misschien wel slim is om je eigen risico te verhogen. Wanneer je een hoger eigen risico hebt, gaat je maandelijkse premie omlaag. Hierdoor kan het in veel situaties een goede zet zijn om je eigen risico te verhogen waardoor je maandelijks minder geld kwijt bent aan je verzekering.

Je zult zelf eens moeten uitrekenen welke optie voor jou het meest voordelig is. Eigenlijk gaat het er vooral om hoelang het duurt om het verschil tussen het minimum eigen risico en het eigen risico wat jij in gedachten hebt te besparen op je premie. Let er bij het kiezen van je eigen risico wel op dat je altijd genoeg geld moet hebben om je eigen risico te betalen als er brand in je woning uit zou breken.

Houd rekening met de VVE

Als je in een appartement woont, is er een kans dat het voor jou niet nodig is om een brandverzekering af te sluiten. De kans is namelijk aanwezig dat de vereniging van eigenaren een opstalverzekering voor het hele pand heeft afgesloten. Indien dit het geval is, is het voor jou niet nodig om een brandverzekering af te sluiten. Dit is namelijk onderdeel van een opstalverzekering.