Industrieel interieur? Drie tips voor een passende trap

Kijk je naar het interieurdesign, dan zullen veel mensen erover eens zijn dat een industriële stijl een trend is die blijft boeien. Kenmerkend door zijn ruwe, ongepolijste esthetiek; het combineert de functionaliteit van het industriële interieur met een sterk gevoel voor stijl. Ben je bezig met vernieuwen, maar heb je een trap hebt die niet helemaal past in dit thema? Dan zijn hier drie tips om je trap te renoveren en hem naadloos in je industriële interieur te integreren.

1. Kies voor robuuste materialen

De industriële stijl is all about ruwe, onbewerkte materialen. Denk aan het gebruik van staal, ruw hout of zelfs beton voor je trap. Deze materialen hebben niet alleen de juiste look, maar zijn ook duurzaam en kunnen de tand des tijds weerstaan. De trap renoveren met deze materialen biedt potentie voor een dramatische verandering in je interieur, eentje die perfect past bij de industriële esthetiek.

2. Voeg een vleugje moderniteit toe met wat licht

Deze stijl mag best gezien worden! Dus het is de moeite waard om traptrede verlichting te installeren, om een subtiele, moderne flair te geven aan je trap. LED-strips onder de treden of ingebouwde spotjes zijn even als functioneel als esthetisch aangenaam, dus zo sla je twee vliegen in een klap.

3. Speel met texturen en contrasten

Een succesvol industrieel ontwerp heeft veel te maken met het spelen van de balans tussen verschillende texturen en contrasten. Overweeg daarom om tijdens de traprenovatie verschillende materialen te combineren, zoals hout met metaal of beton met glas. Het is uitermate luxe om materialen te mixen en matcht, want het haalt een boeiend visueel effect naar voren en voegt diepte toe aan je interieur.

Zo kun je een trap creëren die niet alleen praktisch is, maar ook een verlengstuk van je industriële designesthetiek! Meer weten? Kijk bij Stairz.nl voor de mooiste traprenovatiemogelijkheden.