Optimaal Onderhoud: Zo houd je je leren boots in Topconditie

Niet alleen zijn ze stijlvol, maar ook hartstikke duurzaam. En met de juiste zorg kunnen ze jaren meegaan en er nog steeds geweldig uitzien. Leren boots zijn de moeite waard om in tip-topconditie te houden. Hoe je dat doet? Deze tips zullen je helpen om je leren boots nog voor vele jaren als hoogwaardig schoeisel te dragen.

Reinig regelmatig

Het begint allemaal met regelmatig schoonmaken. Veeg je leren boots af met een zachte, vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Als je boots erg vies zijn, gebruik dan een leren reiniger die geschikt is voor het specifieke type leer dat je hebt.

Bescherm tegen vocht

Leer mag nat worden, maar kan geen kwaad om in wat extra bescherming te voorzien. Gebruik een waterafstotende spray om je boots te beschermen tegen vocht en vlekken. Zorg ervoor dat je de spray gelijkmatig aanbrengt en volg de instructies op de verpakking.

Behandel met leerconditioner

Leren boots hebben hydratatie nodig om soepel te blijven, dus het is goed om met goede regelmaat een kwalitatieve leerconditioner te gebruiken om het leer te voeden en te beschermen tegen uitdroging en barsten.

Droog op kamertemperatuur

Als je boots nat worden, kun je ze het beste op natuurlijke wijze drogen bij kamertemperatuur. Vermijd het gebruik van hittebronnen zoals radiatoren of föhns, omdat deze het leer kunnen beschadigen.

Bewaar ze goed

Wanneer je je leren boots niet draagt, bewaar ze dan op een koele, droge plaats, bij voorkeur in een schoenendoos of stoffen zak. Dit beschermt ze tegen stof en licht, en zorgt ervoor dat ze hun topvorm behouden.

Onderhoud de zolen

Vergeet niet de zolen van je boots. Controleer regelmatig of de zolen niet versleten zijn en vervang ze indien nodig. Dit zorgt voor een betere grip en verlengt de levensduur van je boots.

Is het tijd om een nieuw paar boots gemaakt van duurzame leersoorten te scoren? Of zijn het ECCO sneakers voor heren met een optimaal draagcomfort die je zoekt? Dan zit je goed bij de Ecco Shop, voor goedkope ECCO schoenen om lang van te genieten.