Alles wat je moet weten over eco-vriendelijk drukken

We willen de aarde beschermen zo goed we kunnen, we hebben natuurlijk al veel schade aangericht aan de aarde wat al niet meer terug te draaien is. Toch moeten we nu echt in actie komen om de goede kant op te gaan, zodat de volgende generaties ook nog een leefbare aarde hebben. Je kunt veel dingen doen om je steentje bij te dragen, zo ook bij het bedrukken van dingen. Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over eco-vriendelijk drukken.

 

Biologisch afbreekbare en plantaardige inkt

Als je een kubus bedrukken gaat, dan is de kans groot dat ze hiervoor petroleum-gebaseerde inkt voor zullen gebruiken. Dit is een inkt niet gemakkelijk afbreekt en dus ook niet super goed voor de aarde is. In plaats daarvan heb je biologisch afbreekbare inkt die gemaakt is van natuurlijke bronnen, ze kunnen gemaakt zijn van bijvoorbeeld soja of andere plantaardige oliën.

 

Duurzaam papier

Als je iets van papier wilt bedrukken, zoals displays bedrukken, dan kun je het beste gaan voor duurzaam papier dat gerecycled is. Zo hoeven we niet continue opnieuw nieuw papier te gebruiken.

 

Waterloze druktechnieken

Als laatste heb je de waterloze druktechnieken, dit is zoals de naam het al zegt, een druktechniek die geen water vereist. Hierdoor heb je ook geen bijbehorende vervuilende afvalproducten.

 

We weten dat de aarde in een slechte staat is en dat daar echt iets aan gedaan moet worden, gelukkig kan je op veel manieren helpen. Zo kun je bijvoorbeeld als je iets laat bedrukken de juiste keuzes maken. Denk bijvoorbeeld aan biologisch afbreekbare en plantaardige inkt in plaats van de petroleum-gebaseerde inkt. Ook als je iets gaat laten drukken op papier, dan kun je het beste gaan voor duurzaam en gerecycled papier. Als laatste heb je ook nog waterloze druktechnieken.