Ethereum is een digitale valuta en decentraal applicatie platform welke de manier waarop het internet en de economie werkt kan veranderen. Ethereum maakt net als Bitcoin gebruik van blockchain technologie.

Echter kan de Ethereum blockchain sneller en veiliger transacties verifiëren, en is de techniek breder inzetbaar dan bij Bitcoin het geval is. Bovendien is de digitale valuta ETH, net als BTC, interessant om in te investeren: in 2017 steeg de Ethereum koers namelijk met ruim 3000%.

Toepassingen

Blockchaintechnologie is nog best ingewikkeld. Ethereum maakt het gemakkelijker om toepassingen te ontwikkelen die werken met die technologie. Die toepassingen kun je weer gebruiken om allerlei vormen van transacties decentraal te regelen, zoals het afsluiten van contracten, het regelen van betalingen of het sturen van berichten.

De toepassingen heten in het Ethereum-netwerk dApps (decentralized Apps). Stel, ik stuur jou een bericht via Whatsapp (een transactie). Of, ik maak je geld over via mijn bank-app (ook een transactie). Daarvoor maak ik dan gebruik van de servers van Whatsapp, of die van de bank. Die worden centraal bestuurd.

Als ik je een bericht stuurt via een dApp, gaat dat via verschillende computers die aangesloten zijn op het Ethereum-netwerk. Elke computer levert een stukje van de denkkracht.
Vind meer informatie op https://bitvavo.com/ethereum