Om deze redenen is PET flessen kopen zo verstandig

group of smashed empty plastic bottles, isolated on white background

PET flessen zijn amper weg te denken uit onze samenleving. De meeste mensen zullen PET flessen kopen als het gaat om het kopen van frisdrank. PET flessen kopen doen we ongemerkt en vrijwel elke week. Wat we precies kopen als we PET flessen kopen is bij veel mensen echter niet bekend. Laten we je daarom hier uitleggen waarom het kopen PET flessen verstandig is.

PET flessen kopen; flessen zijn zeer licht van gewicht

Kies je voor PET flessen kopen, dan kies je voor flessen die zeer licht zijn, die gemakkelijk vervormbaar zijn en zeer sterk zijn. Ook de elasticiteit van PET flessen is zeer groot. PET flessen kopen betekent overigens niet alleen dat je flessen koopt voor alleen frisdrank. Ook in de farmaceutische wereld wordt de PET fles steeds vaker gebruikt. Binnen de farmaceutische wereld wordt met name het feit dat de PET fles veel lichter is als een groot voordeel genoemd. Ook heeft een PET fles met dezelfde diameter anderhalf keer de capaciteit van een vergelijkbare fles van glas.

 

Overigens kan PET zeker ook toegepast worden om zowel ondoorzichtige als transparante flessen te maken. PET flessen kopen betekent dat je wat betreft de kleur heel erg veel te bieden hebt. Je hebt ze in zo goed als alle kleuren van de regenboog. Wat dat betreft heb je dus heel erg veel te kiezen, zoals dat bij de PET flessen toch in alle opzichten al het geval is.

PET heeft een meer dan goede chemische weerstand

Dat PET flessen kopen ook binnen de farmacie zo populair is, heeft ook te maken met de uitstekende gas barrière die PET heeft. Kies je voor een PET fles, dan kies je voor een fles met een uitstekende weerstand tegen waterdamp en zuurstof. Het kan bovendien prima voldoen aan de speciale opslagvereisten van verpakkingen voor medicijnen. PET heeft een meer dan goede chemische weerstand. Alleen voor de verpakking van sterke alkaliën en bepaalde organische oplosmiddelen lijkt PET wat minder geschikt.

Natuurlijk kleven er ook nadelen aan het gebruik van PET flessen

Resumerend kun je stellen dat PET flessen kopen een groot aantal voordelen heeft. Het is bijvoorbeeld de corrosieweerstand en het feit dat PET niet reageert met zuur of alkali. Bovendien kun je gerust stellen dat deze flessen duurzaam zijn en over de waterdichtheid hoeft helemaal niemand zich echt zorgen te maken. Ook het feit dat de PET fles zo heerlijk licht is, wordt gezien als een groot voordeel. Kies je voor plastic flessen, dan weet je dat deze in verschillende vormen gegoten kan worden. Verder is het ene feit dat plastics in het algemeen prima isolatoren zijn. Nadelen?

 

Afval Plastic is en blijft moeilijk te recyclen. Verder is het zo dat plastic gemakkelijk vlam kan vatten en waardoor giftige stoffen kunnen ontstaan. Verder blijft het een nadeel dat plastics worden gemaakt van producten die afkomstig zijn van aardolieraffinage. En dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor het milieu. Zo zie je maar hoeveel er eigenlijk achter een PET fles zit en waarom deze fles die jij doorgaans koopt vol met cola of sinas zo populair is.