Onverwachtse tip: zadelstoelen

ergo18Vandaag een onverwachtse tip met betrekking tot een goede werkhouding in zowel overdrachtelijke als letterlijke zin, te weten met zadelstoelen. Dit moge als een verrassing komen, want de zadelstoel is nagenoeg onbekend in Nederland. Zonde is dat, vind ik. Mijns inziens is eenieder gebaat met een goede houding, namelijk.

Zadel met of zonder leuning

ergo20Over goede stoelen is namelijk echt wel nagedacht. Schoolstoelen stimuleren door de houding die hierin is vormgegeven in het concentratievermogen, bioscoopstoelen dienen vooral aangenaam te zijn waardoor je helemaal in de film op kunt gaan, en ga zo maar door. Met zadelstoelen word je genoodzaakt telkens bij de les te blijven en dat betekent veel voor je werkhouding. Je moet immers zelf altijd op zoek blijven naar de balans en kunt niet riant achteruit gaan hangen. Het opvallende is dat het desondanks toch erg lekker zit, zo’n zadel. ergo19Zadelstoelen zijn weliswaar anders uitgevoerd dan gewone zadels (die waarop je fietst) maar gelijken er toch sterk op. Ze zijn ideaal als je op een andere manier naar je werkplek en -houding wilt kijken. 

Je werkhouding wordt namelijk voor een groot deel bepaald door hoe je erbij zit. Hoe jij je gedraagt in een baliefunctie kan in grote mate verschillen met de juiste stoelen. Ook is het, ditmaal in letterlijke zin, van groot belang om goed rechtop te zitten. Met zadel stoelen wordt je lichaam gestimuleerd dit zo optimaal mogelijk te doen. Overigens kun je ook nog steeds kiezen voor een leuning aan de achterkant, hetgeen zeker in een lange werkdag waar je bovendien enkele uren aaneengesloten achter je bureau zit geen gek idee is.