locker 2

Tegenwoordig zien we steeds meer smart accessoires. Smart watches, smart TVs, smart speakers, smart lockers, noem het maar op. Je ziet ze niet alleen op internet, maar ook in het dagelijks leven overal voorbij komen. Reclames weten deze apparaten goed te verkopen, want ze zijn erg populair. Super handig en altijd bereikbaar… toch? Smart apparatuur heeft voordelen, maar er zijn ook een aantal nadelen. Zijn deze smart apparaten nou eigenlijk wel zo slim of is dit weer een stomme trend die uiteindelijk snel vergeten gaat worden?

Voordelen

Een voordeel van smart apparaten is dat ze vaak gemaakt zijn om je leven makkelijker te maken. Een smart TV doet dit door je favoriete streamingdiensten zoals Netflix of Disney+ toegankelijker te maken met één druk op je afstandsbediening. Zo hoef je niet op je kleine telefoonscherm te kijken of te worstelen met moeilijke kabels om je laptop verbinden. Smart watches zijn heel handig als je sport, omdat deze naast de tijd ook je hartslag meten. Hierdoor heb je een beter idee van hoe jouw workout je lichaam beïnvloedt. Een ander voordeel is dat je altijd bereikbaar bent. Als je liever geen telefoon meeneemt als je een keer gaat hardlopen, kan je alsnog met mensen bellen of appen via je smart watch.

Nadelen

Deze constante bereikbaarheid kan natuurlijk ook een nadeel worden. Altijd maar lastig gevallen worden kan stress opleveren. Gelukkig kan je apparaten wel op stil zetten, maar de meldingen blijven erg aantrekkelijk. Daarnaast moet je niet te afhankelijk worden van je smart accessoires. Een enorm nadeel is namelijk dat ze stroom nodig hebben en dus ook leeg kunnen gaan. Hierdoor ben je niet meer bereikbaar en als je geen stopcontact in de buurt hebt, kan je pas weer online als je er wel één hebt gevonden. Sommige dingen kunnen ook niet opgeladen worden, zoals smart lockers. Als deze kapot gaan is het een lastige klus om hem weer open te krijgen.