Als je aan Transport & Logistiek denkt dan denk je waarschijnlijk aan het verplaatsten van goederen van leverancier naar klant, maar het is meer dan alleen het verplaatsten van goederen van de ene naar de andere plek.

 

Wat is Transport en Logistiek

Transport & Logistiek is een verzamelnaam voor alles wat bij de transport komt kijken. Naast het verplaatsen van goederen van beginbestemming tot eindbestemming, komt er namelijk veel meer kijken bij de transport van goederen. Er moet veel georganiseerd, bestuurd en uitgevoerd worden. Dit moet goed gebeuren om de enorme lading goederen elke keer van begin tot eind goed af te leveren bij de klant.

 

Logistiek proces

Transport & Logistiek begint altijd bij een bestelling bij een leverancier. Door al de bestellingen ontstaat er een goederenstroom die beheerd moet worden in een magazijn. Het beheer van de goederenstroom is een belangrijk onderdeel van de logistieke processen, omdat er anders goederen vermist kunnen raken of bij de verkeerde eindbestemming aan kunnen komen. Uiteindelijk komen goederen terecht bij het distributiecentrum en worden producten opgemaakt voor het Transport naar de eindbestemming. De distributiecentrum is dus een tussenstation tussen het magazijn en de klant.

Transport verbindt dus alle bovengenoemde stappen met elkaar. Goederen worden continue verplaatst naar verschillende bestemmingen om uiteindelijk bij de eindbestemming aan te komen. Transport is dus een heel belangrijk onderdeel bij de logistieke processen.

 

Banen in de Logistiek & transport

Doordat er veel werkzaamheden verricht worden in het proces tussen leverancier en de eindbestemming, zijn er veel banen beschikbaar in deze sector. Er zijn bijvoorbeeld veel banen in de distributiecentrums en in de magazijnen. Ook zijn er bijvoorbeeld logistieke managers die de goederenstroom goed beheren om zo fouten te voorkomen. Naast al die banen in de logistiek zijn er ook veel banen in de Transport. Denk hierbij aan chauffeurs of werknemers die de goederen klaar maken voor verzending.