Wat is Bitcoin en wat kan ik er mee?

Vergeet niet om goed na te denken over wat je in feite koopt! Wanneer je Ƀitcoins (BTC) koopt, koop je een uniek, onvervreemdbaar, digitaal eigendom binnen een decentraal, onkraakbaar en niet te censureren netwerk van gelijkwaardige peers. Het representeert een alternatief en gezond financieel systeem zonder systeembanken en centrale banken.

De mensheid heeft nog nooit geld zonder muntheren, koningen of banken gehad. Bitcoin verwezenlijkt een nieuwe scheiding der machten: scheiding van het bankwezen/de overheid van het geld 1. Bitcoin is het contante digitale geld voor het volk. Het is een open globaal betalingsnetwerk met de bitcoins als roerend goed en betalingsmiddel.

Hier kun je bitcoins vrij verhandelen of gebruiken als digitaal contant geld zonder censuur of restricties door derde partijen. Niemand is de eigenaar van dit netwerk. Elke programmeur is welkom om een steentje bij te dragen aan dit nieuw technologisch wonderwerk. Het is een open-source project waar voortdurend aan wordt gewerkt door vrijwilligers en bedrijven.

Hierdoor wordt elk jaar Ƀitcoin een beter netwerk met een alsmaar sterker wordend netwerk effect 2. Voor dat de inhoudsopgave wordt getoond, laten we even een video zien van de Bitcoin  Core ontwikkelaars die visueel laat zien hoe er in 2017 aan het Bitcoin netwerk protocol is gewerkt.

Bitcoins kopen kan bij Bitvavo in Nederland